Predsjednik Štimac i tajnik Belančić na kongresu debljine u Dublinu

Predsjednik Davor Štimac i tajnik Andrej Belančić predstavljali su Društvo za debljinu na 30. Europskom kongresu debljine koji je održan u Dublinu. Bila je ovo idealna prilika za promoviranje i isticanje aktivnosti našeg nacionalnog društva.
Predsjednik Štimac i tajnik Belančić na kongresu debljine u Dublinu

Ovog se je tjedna održao 30. Europski kongres debljine u Dublinu. Program istog bio je iznimno bogat, što potvrđuje i činjenica da se je održavao paralelno u pet dvorana. Raspravljalo se tako o novitetima i smjeru prevencije debljine u 21. stoljeću, debljini u dječjoj dobi, pristupu debljini i njezinu zbrinjavanju iz perspektive primarne te sekundarne/tercijarne zdravstvene zaštite.

Također, govorilo se o metaboličkim, mehaničkim i psihološkim posljedicama, trenutnim i nadolazećim farmakoterapijskim i ostalim opcijama liječenja, biomarkerima i predikcijama ishoda liječenja te o stigmi i kvaliteti života pojedinaca koji žive s debljinom.

Predsjednik Štimac i tajnik Belančić na kongresu debljine u Dublinu 2
Predsjednik Davor Štimac bio je i predsjedavajući za plenarno predavanje “Clustering of obesity phenotypes – learnings from diabetes”.

Zapravo, sve se je odvijalo i u skladu s ovogodišnjim sloganom – “Let’s talk about obesity!”.

Na kongresu su sudjelovali predsjednik Društva – profesor Davor Štimac i tajnik – Andrej Belančić. S ponosom ističemo da je naš predsjednik bio i predsjedavajući za plenarno predavanje “Clustering of obesity phenotypes – learnings from diabetes”.

“Presjedao sam plenarnom predavanju “Clustering of obesity phenotypes – learnings from diabetes” na kongresu o debljini u Dublinu. Bila je to prilika za promoviranje aktivnosti Hrvatskog društva za debljinu te za pokretanje nekih novih suradnji s drugim znanstvenim društvima posvećenim rješavanju problema debljine. Nadamo se kako će nam ova nova saznanja, iskustva i poznanstva što smo stekli na Kongresu dodatno pripomoći da stanemo na kraj ovom globalnom javnozdravstvenom problemu pandemijskih raspona te da zaustavimo daljnji rast brojki u našoj državi”, pojasnio je predsjednik našeg Društva Davor Štimac.

Bila je ovo idealna prilika za promoviranje i isticanje aktivnosti našeg nacionalnog društva te za potencijalno pokretanje nekih novih suradnji s drugim nacionalnim, regionalnim i međunarodnim stručnim i znanstvenim društvima posvećenim rješavanju problema debljine.

Nadamo se kako će nam ova nova saznanja, iskustva i poznanstva koja smo stekli na Kongresu dodatno pripomoći da stanemo na kraj ovom globalnom javnozdravstvenom problemu pandemijskih raspona te da zaustavimo daljnji rast brojki u našoj državi.

Pozdrave iz Dublina, uz vjeru u epidemiološki gledano “bolje sutra”, šalju vam predsjednik Štimac i tajnik Belančić!