Hrvatsko društvo za debljinu
Search

Novosti

Društvene mreže važan su izvor informacija o zdravlju. No da bi se osigurala točnost informacija stručnjaci moraju biti aktivniji na mrežama.
Prof. Štimac gostovao je u emisji Treća dob HRT-a, gdje je upozorio da debljina nije povezana sa starošću. Među starijom populacijom nema debelih; teško je doživjeti duboku starost s viškom kila.
Da je debljina uzročnik neplodnosti istaknuto je na Rodinoj konferenciji Zajedno za plodnost. Pretilost naime utječe na hormonalnu ravnotežu.
Prof. dr. Davor Štimac na okruglom stolu "Debljina – razumijevanje, prevencija, akcija" ističe da je borba protiv debljine dugoročan proces.
Svako treće dijete u Hrvatskoj ima prekomjernu težinu. Borba protiv debljine postaje sve važnija - naglašeno je na 2. Jadranskom simpoziju o debljini.
Pacijenti o debljini tribina je održana u sklopu 2. Adriatic simpozija o debljini, na kojoj smo čuli priče pacijenta s dijagnozom debljine.
Riječ je o arterijskoj hipertenziji i programu 70/26, te o hiperkolesterolemiji, tj. dislipidemijama i programu Znaš li svoj broj?
CroCOSI istraživanje pokazuje da većina djece ne jede dovoljno voća i povrća, a veći udio prekomjerno se izlaže ekranima u slobodno vrijeme.
Medicina temeljena na dokazima nova je knjiga prof. dr. Davora Štimca. Osmišljena je da studentima i liječnicima pruži razumijevanje medicine.